Styr- och reglersystem

Grunden i vår affärsidé är att med hög kompetens, stort engagemang och bra produkter alltid försöka överträffa kundens förväntningar.

 

Vår affärsidé är att lämna förslag på energieffektiviserande åtgärder inom området styr & regler avseende inomhusklimat. Genom att effektivisera användningen av energin spar vi miljön och minskar utsläppen. Detta är bland annat ett av kraven från Boverket vid energideklarationer.

Vi har som specialitet att optimera reglersystemen så att energiförbrukningen blir minsta möjliga.

 

Vi arbetar i huvudsak med PLC- styrsystem från Bastec. Bas2 är en svensk produkt, såväl utvecklad som producerad i Sverige.

 

Vi utför även service på de flesta fabrikat av styr- och reglersystem för fastighetsautomatik.

 

Systemen som vi installerar är ett helt öppna. Det krävs inga hårdvarulås eller programlicenser. När garantitiden har löpt ut är den inlagda programvaran kundens.

Genom att använda denna typ av produkt och program så har varken vi eller våra kunder bundit sig vid ett visst fabrikat, programleverantör eller entreprenör.

Ett datoriserat styrsystem ger fullständig kontroll över värme, ventilation kyla, belysning, tidsstyrning, låsanordningar mm.

 

Du får en bra överblick och total kontroll över dina anläggningar. Energiövervakning, trendloggningar, larm via SMS till din mobiltelefon och även signaler då det är dags för service.

 

Med hjälp av överskådliga funktionsbilder kan du lätt styra din anläggning. Du kan antingen själv hålla i denna kontroll, ropa på oss om du behöver hjälp, eller låta oss ta hand om det hela via fjärrövervakning.

 

Även med ett datoriserat system bör du ha en kunnig reglertekniker i bakgrunden som kan vara din fastighetsskötare behjälplig.

 

Vi utför allt från idé till färdig, igångkörd anläggning. Vi utför själva konstruktion och montage, installation, programmering och avprovning.

 

Fastighetssystem från Bastec ett helt öppet system som klarar sig även utan DHC. Inga krångliga licenser eller hårdvarulås. Gratis programmeringsverktyg.

 

Läs vidare om Bastec och Bas2 på www.bastec.se

Vad kan vi göra för dig?

 

Låt oss gå igenom din anläggning och se vad som kan göras för att förbättra inomhusklimatet, det hjälper tyvärr inte att det var rätt inställt vid byggnationen, många byggnader förändras och behöver därmed ses över.

 

Tycker du att energiförbrukningen är för hög ?

Är inomhusklimatet ojämnt, är det kallt på vissa ställen och varmt på andra? Vi kan hjälpa dig genom att gå igenom din anläggning, Många serviceuppdrag består i att få igång gamla befintliga system. Förhindra att värme och kyla arbetar mot varandra. Säkerställa en så ekonomisk drift som det befintliga systemet klarar av. När det är i funktion kanske ni vill gå vidare och eventuellt installera ett datoriserat styrsystem som kan manövreras via en vanlig laptop.

 

Styrutrustningen utgörs av PLC-komponenter från Bastec som du kan koppla upp dig mot om du har installerat det fria programmet BAS2.

 

Före
Efter

Energikontroll Styr & Regler ESR AB, Myrvägen 23, 184 38 ÅKERSBEGA. Tel 08-7711124

roger(at)energikontroll.se tel 0709-446041

 

Copyright 2018 © All Rights Reserved